Joyce schiet te hulp: ‘Mensen kunnen boodschappen echt niet meer betalen’

Joyce naast het buurtkastje met boodschappen. Foto: Omroep Gelderland

– Joyce Briegoos is de initiatiefnemer van de buurtkastjes in Dieren. Ze zitten vol met boodschappen en zijn bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Met de steeds maar stijgende prijzen in de supermarkten zijn de buurtkastjes heel welkom. “Het is vooral voor minima, maar ook voor mensen die tegen voedselverspilling zijn. In het begin moesten de mensen even wennen. Ze kenden het niet. Maar nu zijn ze gewend en zie ik elke dag dezelfde mensen terugkomen. En ook steeds weer nieuwe mensen.”

Er komen steeds meer van deze weggeefkastjes:

“Er zit van alles in. We hebben vier vakjes. Eén met levensmiddelen die wat groter zijn, zoals flessen en pakken drinken. Een tweede vakje voor de luiers, grotere verpakkingen zoals muesli, potten appelmoes en flessen shampoo. Dan een vakje voor maandverband en tampons. En dan nog één voor tandpasta en dat soort producten.”

Vier buurtkastjes

Steeds meer mensen hebben het ook nodig. “Ja, dat doet wel pijn. Soms krijgen we wel een noodoproep van mensen die het niet breed hebben ,dat ze de week niet door kunnen komen. Dan proberen we wat te regelen. Ik zou nog meer mensen willen helpen. Er zijn inmiddels vier buurtkastjes in Dieren. En ook in andere plaatsen komen er steeds meer.”

Sponsoren

“Gelukkig zijn er ook mensen die er wat inzetten. En we hebben ook wel sponsoren. Als ik op Facebook een oproep zet, komen er ook mensen dingen brengen.”

Kom jij door de stijgende prijzen in de financiële problemen? We zijn op zoek naar mensen die daar wat over willen vertellen. Je kunt ons een mail sturen: omroep@gld.nl.

Zie ook: Steeds meer buurtkastjes: ‘Boodschappen worden duurder en duurder’