Omleiding voor buurtbus Spankeren Dieren

Buurtbus. Foto: Studio Rheden

– De Harderwijkerweg in Dieren gaat komende week flink op de schop. Dat betekent dat de buurtbus een andere route moet rijden. Van dinsdag 23 augustus tot en met vrijdag 16 september hebben alle lijnen van buurtbus Spankeren Dieren (BBSD) bij treinstation Dieren ook een aangepaste halte achter het wachthok naast het busstation.

In dezelfde periode vervallen de haltes ‘Gelders Hof’ aan de Harderwijkerweg en ’Treubstraat ’ aan de gelijknamige straat. Alle bussen rijden via de Spoorstraat terug naar de Wilhelminaweg om bij de halte ’Callunaplein’ de gewone route weer op te pakken

Deze routeaanpassing is nodig vanwege de fasen 1 4 van de reconstructiewerkzaamheden die de gemeente Rheden laat uitvoeren aan de Harderwijkerweg in Dieren, tussen de Prinses Beatrixlaan en de rotonde bij de Domeinlaan/Cederlaan.

Het totale werk duurt minimaal tot eind december van dit jaar, maximaal tot haf februari komend jaar, mede afhankelijk van het weer. In elk van de negen fasen is een deel van de Harderwijkerweg alleen maar beschikbaar voor fietsers en voetgangers.

In fase 6, volgens de planning tussen 2 en 28 oktober, heeft BBSD lijn 525 naar Dieren West en terug, een aangepaste route nodig. Tijdens fase 9, tussen 1 en 23 december, geldt hetzelfde voor BBSD lijn 526 naar Dieren Noordoost..