Opnieuw hennepkwekerij opgerold

Zes jaar cel voor deelname aan een criminele organisatie. Foto: Politie

– Het gebeurt niet alleen in Rheden, maar ook net over de grens buiten de gemeente. In Doesburg heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner is meteen aangehouden. De vondst werd gedaan naar aanleiding van een melding.

In de woning zijn maar liefst 550 planten aangetroffen. De politie heeft planten en de apparatuur in beslaggenomen. Deze worden later vernietigd.

Gevaarlijk

Een hennepkwekerij kan voor omwonenden gevaar met zich meebrengen. Denk dan bijvoorbeeld aan mogelijke kortsluiting, oververhitting, brandgevaar of lekkage. Daarom is het erg belangrijk om de signalen van een mogelijke hennepkwekerij te herkennen.

Vaak is er een sterke hennepgeur en is er constant zoemend geluid van een luchtafzuiging te horen. Herkent u dit, meldt het aan Studio Rheden of neem dan contact met de politie via 0900-8844 of meld anoniem.