EHBO verenigingen Rheden en Velp starten nieuwe cursussen

EHBO. Foto: adexo_medical via Pixabay

– De meeste ongevallen vinden in en rondom het huis plaats. Het is goed als je op zulke momenten weet wat je wel of juist niet moet doen. Daarom starten EHBO verenigingen Rheden en Velp / Rozendaal weer met een nieuwe basiscursus EHBO.

De EHBO vereniging Rheden organiseert komend seizoen de volgende cursussen: basiscursus EHBO, Reanimatie / AED bedienen en herhalingslessen voor reanimatie / AED gediplomeerden, zo vertelt Ina Hooghordel, voorzitter van KNV EHBO afdeling Rheden.

In de basiscursus EHBO leer je levensreddende handelingen, AED bedienen en kinder-EHBO. Deze cursus start bij voldoende deelname op zaterdag 10 september in de kantine van de Meteoor en bestaat uit 3 zaterdagen: 10, 17 en 24 september. Op de derde zaterdag wordt meteen het examen afgenomen.

Tevens organiseert de vereniging een herhaling Reanimatie en AED bedienen voor mensen die al een cursus reanimeren hebben gevolgd. Meer informatie is te vinden op www.ehbo-rheden.nl.