Kasteel Biljoen en Middachten open tijdens Monumentendag

Open Monumentendag

– Rentmeester Age Fennema geeft op zaterdag 10 september op Middachten een rondleiding door de eeuwenoude lanen, de Paardengracht, het Middachterbroek en de bronbossen. Hij laat iedereen met andere ogen kijken naar de omgeving, waarbij bezoekers meer te weten komen over geschiedenis, landschap en natuur en het beheer dat daarvoor nodig is.

En op zondag 11 september houdt een professioneel fotograaf een lezing in de oude squashhal voor amateur-fotografen. Op deze dag is het kasteel ook geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Reserveren kan hier.

Kasteel Biljoen

Ook kasteel Biljoen opent haar deuren op 10 september. De stallen in het koetshuis en een gedeelte van het kasteel zijn gratis te bezichtigen. Voor een bezoek aan het kasteel is het reserveren van een gratis toegangsticket noodzakelijk. Er zijn verschillende tijdvakken tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook het omliggende parkbos met oude bomen, beek en waterpartijen met cascades is een bezoek waard. Reserveren kan via glk.nl.

Op de website van Open Monumentendag staat ook veel uitgebreidere informatie over de monumenten en over alle activiteiten voor Rheden en Rozendaal.