Open Monumentenweekend in Rheden en Rozendaal

Fietsenfabriek Gazelle. Foto: Studio Rheden

– Op 10 en 11 september 2022 is het ook ‘Open Monumentendag’ in de gemeente Rheden en Rozendaal. Het thema dit jaar is: Duurzaam duurt het langst. Op 10 en 11 september zijn er 46 monumenten open in Rozendaal en in de zeven dorpen van de gemeente Rheden.

Wat betreft “duurzaam” heeft de gemeente Rheden een paar tips: woonhuis Hogestraat 7 in Dieren, woonhuis in kerk Arnhemsestraatweg 20 in Rheden en Café Laros op Jeruzalem 23 in Velp. Voor duurzaam groen tippen we Overhagen, Biljoen 6 of Landgoed Larenstein in Velp en diverse tuinen en groene begraafplaatsen in de dorpen.

Maar denk ook eens aan de Gazelle, de Dierense Toren, Landgoed Larenstein, Tuin van Sjef of de Oude Jan.

Op de website van Open Monumentendag staat ook veel uitgebreide informatie over de monumenten en over alle activiteiten voor Rheden en Rozendaal.

Zie ook: Kasteel Biljoen en Middachten open tijdens Monumentendag