Elsevier: ‘Rozendaal beste gemeente van Nederland’

Welkom op Rozendaal. Foto: Martin Slijper

– Opnieuw staat de gemeente Rozendaal bovenaan de lijst van beste gemeenten van Nederland. Dat meldde Weekblad Elsevier. In de lijst, die de woonaantrekkelijkheid van gemeenten en buurten onderzoekt, staat Gemeente Rozendaal weer op nummer 1.

De woonaantrekkelijkheid top-10 bestaat dit jaar hoofdzakelijk uit Noord-Hollandse gemeenten, met echter op nummer één het Gelderse Rozendaal en op plaats 4 en 5 twee Waddeneilanden. De Randstad neemt ruim de helft (26) van de top-50 plaatsen voor zijn rekening.

De 344 gemeenten uit deze lijst zijn beoordeeld op de nabijheid van voorzieningen als kinderopvang, scholen, ziekenhuis, theater en musea. Werkgelegenheid telt ook mee. Weekblad Elsevier publiceert elk jaar een onderzoek van Bureau Louter naar de woonaantrekkelijkheid van gemeenten en buurten. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de eerste editie van het onderzoek verscheen.

1 Rozendaal

2 Bloemendaal

3 Laren

4 Vlieland

5 Ameland

6 Heemstede

7 Gooise Meren

8 Texel

9 Wijdemeren

10 Oegstgeest