Albert Heijn Velp opent vernieuwde winkel in Velp

AH Velp. Foto: Martin Slijper

– De Albert Heijn heeft dinsdag na een zeer grondige verbouwing de deuren weer geopend. Bijna twee weken lang was AH gesloten. Om 11 uur ging de supermarkt weer open na het doorknippen van het lint onder toeziend oog van de beroemde ‘levensgrote’ hamster.

Medewerkster Carolien van der Heijden kreeg de eer de winkel officieel te openen en knipte samen met supermarktmanager Robert Vroegop het lintje door.

AH Velp – Foto: Martin Slijper

Vers en gemak

De supermarkt, met ruim 160 medewerkers, heeft het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn gekregen met nog meer aandacht voor vers en gemak. Het versplein is een stuk groter geworden en het aanbod verse producten flink uitgebreid.

AH Velp – Foto: Martin Slijper

Caissières

Klanten zijn erg tevreden met de nieuwe AH in Velp. Maar niet iedereen is blij met de nieuwe winkel. “AH heeft nog steeds maar twee kassa’s met een echte caissière en een lopende band en dat is te weinig”, zo meldt een trouwe klant. ”Dat levert vaak lange wachtrijen op.” In plaats van meer caissières heeft AH gekozen voor meer zelfbedieningskassa’s.

AH Velp – Foto: Martin Slijper

Het oplaadpunt voor de OV-chipkaart en de geldautomaat zijn gebleven. Nieuw is de pakketkluis. Daar kunnen klanten hun bij dochterbedrijf bol.com bestelde pakketten ophalen en retourneren.

AH Velp – Foto: Martin Slijper

Voedselbank

Om de Albert Heijn, die al sinds 1964 in Velp zit, te kunnen verbouwen moest de winkel helemaal leeggehaald worden. Omdat er nog veel verse artikelen overbleven mocht de voedselbank deze gratis meenemen. Voedselbank Arnhem kreeg in totaal 160 kratten met voedsel ter waarde van 13.500 euro.

AH Velp – Foto: Martin Slijper

Verbouwing

Om de winkel in snel tempo te verbouwen waren veel mensen nodig. Op het hoogtepunt waren volgens de aannemer dagelijks 60 tot 70 mensen aan het werk om alles binnen 12 dagen af te krijgen.

Stroomstoringen

Het verbouwen van de supermarkt ging niet helemaal vlekkeloos. Bij de start van de verbouwing was er een stroomstoring bij zes appartementen, maar die was weer snel opgelost.

Niet veel later ondervonden ook bewoners van tien appartementen aan de Hoofdstraat boven de supermarkt enige hinder. Zaterdag werd namelijk weer een stroomleiding geraakt. Hierdoor was er geen stroom meer voor de lift, garagedeur, voordeur van het complex, buitenverlichting, deurbel en de intercom. Na drie dagen waren deze problemen weer opgelost.

Zie ook: Albert Heijn Velp sluit de deuren bijna twee weken

AH Velp – Foto: Albert Heijn, Andries van der Ree