Waarom vliegen er steeds vliegtuigen laag over Rheden en Rozendaal?

Vliegtuig. Foto: Martin Slijper

– De laatste dagen zien we regelmatig vliegtuigen laag over vliegen. Soms springen er ook nog parachutisten uit. Maar waarom eigenlijk, de verklaring is simpel.

Zo’n duizend militairen uit 13 verschillende landen nemen tot en met vrijdag deel aan een grote internationale parachutistenoefening onder de codenaam Falcon Leap, ook boven de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Market Garden

De grote finale van de oefening met de C-130 Hercules vliegtuigen is op zaterdag 17 september. Dan staat de jaarlijkse herdenking van operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede op het programma. Ook daar worden dan militairen van de 11 Luchtmobiele Brigade en de parachutisten uit de andere landen gedropt.