Japanse volleybalteam gearriveerd op Landgoed Avegoor in Ellecom

Japanse volleybalteam. Foto: Rheden

– Rheden is dit jaar één van de 30 gastgemeentes voor het Japanse volleybalteam. En Fletcher Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom is hun thuisbasis. Ze werden ontvangen door wethouder Ronald ter Hoeven en burgemeester Carol van Eert.

Het WK Volleybal Dames vindt plaats tot en met 15 oktober 2022 in Nederland en Polen. De poulewedstrijden worden afgewerkt in het GelreDome Arnhem. In totaal worden er 100 wedstrijden gespeeld door de 24 landen.

Ronald ter Hoeven heeft het Japanse volleybalteam op Landgoed Avegoor in Ellecom ontvangen. Ook de Japanse ambassadeur en onze burgemeester Carol van Eert verwelkomde de speelsters via een video.

De eerste wedstrijden van het WK Volleybal voor vrouwen worden vanaf vrijdag gespeeld in Gelredome in Arnhem. Vrijdag openen Polen en Nederland als gastlanden het toernooi. Nederland neemt het dan op tegen Kenia, op zondag 25 september tegen Kameroen, op woensdag 28 september tegen Puerto Rico, op vrijdag 30 september tegen België en op zondag 2 oktober tegen Italië. Er worden dagelijks zes wedstrijden gespeeld in Arnhem. Dat duurt tot 3 oktober, waarna het toernooi zich vooral in Rotterdam en Polen afspeelt. Op 11 oktober keert het WK dan weer terug in Gelderland als de kwartfinales worden gespeeld in het Omnisport in Apeldoorn. Daar is een klein weekje later, op 15 oktober, uiteindelijk ook de finale.