Volop Velp gecanceld, weinig interesse bij Velpse organisaties

Velp . Foto: Martin Slijper

– Velp kent drie grote evenementen. De koningsmarkt, twee keer een ’Velleper Donderdag’ en ‘Volop Velp’. Dit laatste evenement is bedoeld als tegenhanger van de ’Velleper Donderdag’. Maar ‘Volop Velp’ gaat dit jaar niet door.

Ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp, ook bekend onder de naam Veelzijdig Velp, heeft laten weten dat het event niet door gaat op zondag 2 oktober. In een klein bericht op social media meldt het bestuur van de ondernemersvereniging uit Velp dat het event niet door gaat “vanwege te geringe belangstelling van deelnemers”.

Volop Velp

Tijdens ’Volop Velp’ konden onder andere stichtingen, scholen, clubs, muzikanten, dansers, kunstenaars en hobbyisten zich presenteren. Dit zou dan worden aangevuld met livemuziek, straattheater en kramen van lokale en commerciële partijen.

Grote evenementen in Velp

De koningsmarkt had in 2022 wederom de meeste bezoekers. Op 28 april liepen ruim 35.000 bezoekers langs de kraampjes in Velp. De Velleper Donderdagen werden bezocht door ruim 15.000 bezoeker per dag. En ’Volop Velp’ zou het laatste grote evenement worden. Dit vond voor het eerst plaatst in 2020.