Onze boswachter leert je alles over machomannen

Burlend edelhert. Foto: Landschap vzw

– Boswachter Eddie Nijenhuis van Natuurmonumenten gaat in een livestream op zoek naar de machomannen van het bos: de edelherten.

Rond deze tijd van het jaar zijn de mannelijke edelherten namelijk op zoek naar vrouwtjes. Dat doen ze door harde oergeluiden te maken, het zogenoemde burlen. Andere hertenmannetjes die in de buurt komen, worden bestreden met het gewei. Dat zorgt voor imposante vechtpartijen.

Tijdens de livestream kun je de boswachter vragen stellen onder de stream op YouTube of Facebook. Ben je bijvoorbeeld benieuwd of de man of vrouw een paringspartner kiest? En welke man het meest aantrekkelijk wordt gevonden? En is een gevecht tussen mannen zachtaardig of kan het ook slecht aflopen? De boswachter brengt je helemaal op de hoogte. Veel plezier met deze mooie excursie.