Gratis fittest tijdens week van gezondheid en preventie

Sport in Rheden. Foto: Martin Slijper

– De bloeddruk die aan de hoge kant blijkt of het cholesterolgehalte dat iets beter kan: wie wil weten wat hij moet doen om fitter te worden kan zich tussen 10 tot en met 14 oktober melden voor een gratis gezondheidstest.

Testen kan in Dieren, Velp of Rheden tijdens de week van de gezondheid en preventie. De fittest bestaat uit diverse onderdelen zoals bijvoorbeeld een bloeddruk meting en cholesterolmeting.

‘’De fittesten zijn er om je bewust te maken dat een gezonde leefstijl belangrijk voor je is’’, zegt Gea Hofstede wethouder volksgezondheid. “Een goede gezondheid maakt je mentaal en fysiek fitter.” De volledige fittest wordt begeleid door medische specialisten. Zodra je elk onderdeel doorlopen hebt, ontvang je een persoonlijk fitprofiel. Hierdoor weet jij precies waar je mee aan de slag kan.

De fittesten zijn te vinden op maandag 10 oktober van 9.00 tot 11.00 uur in Dorpshuis Rheden. Op maandag 10 oktober van 12.00 tot 14.00 uur in Buurthuis de Poort in Velp en op vrijdag 14 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in de Oase in Dieren. Aanmelden kan via www.sportinrheden.nl/nieuws/fittesten.