Rheden ontvangt Japanse ambassadeur in het Biljoenbad in Velp

Japanse ambassadeur in het Biljoenbad in Velp. Foto: Rheden

– Burgemeester Carol van Eert en wethouder sport, Ronald ter Hoeven hebben vorige week vrijdag in het Biljoenbad in Velp de Japanse ambassadeur Horinouchi ontvangen in verband met het WK Volleybal 2022 voor vrouwen.

De gemeente Rheden nodigde de Japanse ambassadeur uit omdat Rheden gastgemeente is voor het Japanse volleybalteam. Het team en de staf van het Japanse team verblijven op dit moment op Landgoed Avegoor in Ellecom.

Na de kennismaking in het Biljoenbad in Velp kregen de ambassadeur Horinouchi en zijn vrouw een korte uitleg over de gemeente Rheden en het sportbeleid en natuurlijk over het Biljoenbad als gezondheidsvoorziening.

Na het officiële programma en de lunch vertrok het gezelschap naar de Gelredome voor een spannende volleybalwedstrijd: Japan – Brazilië. Japan won met 3-1.

Japanse ambassadeur in het Biljoenbad in Velp – Foto: Rheden