Global Goals-vlag wappert ook in gemeente Rheden

Ronald ter Hoeven. Foto: Rheden

– Ronald ter Hoeven, wethouder sport, heeft naast het Biljoenbad in Velp de Global Goals-vlag gehesen in de gemeente Rheden. Net zoals de Vereniging van Nederlandse gemeenten en veel andere gemeenten in ons land gebeurt dat rondom 25 september.

Door de Global Goal-vlag te hijsen, laten gemeenten zien dat ze via de 17 Global Goals streven naar een meer inclusieve, rechtvaardige en duurzame samenleving in 2030. Kortom een mooiere wereld. Ook de gemeente Rheden doet daar al jaren aan mee.

Vlaggendag

Op 25 september 2022 was het precies zeven jaar geleden dat de wereld de Global Goals omarmde. Global Goals worden ook wel Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd oftewel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Om de realisatie van deze doelen op lokaal, nationaal en internationaal niveau zichtbaar te maken is de Vlaggendag in het leven geroepen. Daarom wordt ieder jaar eind september door het hele land de Global Goal-vlag gehesen.

Gemeente Rheden

De gemeente Rheden heeft de afgelopen jaren laten zien hoe je lokaal invulling kunt geven aan deze doelen. Ook ondernemers, onderwijs, stichtingen en verenigingen en inwonersinitiatieven leveren ieder op hun manier een bijdrage. De komende maand worden drie lokale organisaties in het zonnetje gezet door de gemeente.