Kinderboekenweek geopend in de Muziektent van Velp

Kinderboekenweek 2022. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert, kinderboekenschrijver Thijs Goverde en Walter Jansen hebben woensdagmorgen (5 oktober) 9.30 uur de Kinderboekenweek 2022 geopend in Velp. Het thema is dit jaar Gi-ga Groen.

Na de opening bij de Muziektent aan de Overbeeklaan in Velp, kwam een Gi-ga Groenmars in beweging. Onder de leus “Gi-ga Groen, wij houden van groen” liepen ruim 100 kinderen van groep 6, 7 en 8 van Daltonschool Prins Bernhard als een groene rups de straten door en eindigden in Boekhandel Jansen & De Feijter aan de Emmastraat voor een vervolgprogramma.

Kinderboekenweek – Foto: Martin Slijper

Signeersessie

Voor kinderboekenschrijver Thijs Goverde werd van 13.00 tot 14.00 uur de groene loper uitgerold om zijn boeken te signeren. Om 14.00 uur werd uiteindelijk een prijs uitgereikt voor het beste groen-idee. De winnaar kreeg ook een gesigneerd exemplaar ‘Supergroen’.

Kinderboekenweek – Foto: Martin Slijper

Schrijfwedstrijd

Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter organiseert van 17 oktober tot 15 november ook nog een schrijfwedstrijd voor kinderen van 9 tot en met 16 jaar. Het thema is: Mijn wens voor de natuur. Dit in aansluiting op de Kinderboekenweek van 5 tot 16 oktober. De vorm is vrij. Het mag in een verhaal, een gedicht, een rap, een stripverhaal, een dagboekfragment, column. De winnaars mogen voor 35 euro boeken uitzoeken.

Kinderboekenweek – Foto: Martin Slijper