Medewerker Studio Rheden fietst in groot watergat na lekkage (met filmpje)

Medewerker Studio Rheden fiets in groot watergat na lekkage. Foto: Martin Slijper

– Bij de verbouwing van de Naeff-flat in Velp is woensdag een grote waterleiding geraakt. Hierdoor is een enorm groot watergat ontstaan precies voor de winkel Gall en Gall. Vrij kort daarna is een journalist van Studio Rheden per ongeluk in het gat gefietst wat inmiddels ruim twee meter diep was.

Hierdoor ging de medewerker helemaal kopje onder. Daarna bleek de fiets van de medewerker van Studio Rheden zwaar beschadigd en daarnaast is hij ook zijn bril en sleutels kwijtgeraakt.

Het lek is ontstaan door een vallende steen op de waterleiding. Het lek in de waterleiding werd pas na anderhalf uur gedicht door Vitens. Inmiddels waren er al tienduizenden liters drinkwater weggestroomd via het gat.

Medewerker Studio Rheden fiets in groot watergat na lekkage – Foto: Martin Slijper

Door de breuk in de waterleiding liep het gat, waar bouwvakkers van vastgoedontwikkelaar Reinbouw aan het graven waren, binnen 20 seconden vol. Het gat was 2 bij 5 meter groot en 2 meter diep.

Watergat na lekkage – Foto: Martin Slijper

Automobilisten, fietsers en voetgangers hadden veel last van het stromende water. De schade is waarschijnlijk erg groot. Door het lek hadden diverse woningen uren lang geen water. Ook kelderboxen onder de Naeff-flat waren onder water gelopen door de lek in de waterleiding. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade bij de winkels is.

Watergat na lekkage – Foto: Martin Slijper
Watergat na lekkage – Foto: Martin Slijper

De flat met 28 appartementen tegenover De Overtuin wordt momenteel verbouwd. Het appartementencomplex wordt verduurzaamd. Het wordt onder andere voorzien van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen en balkons.

Watergat na lekkage – Foto: Martin Slijper
Watergat na lekkage – Foto: Martin Slijper

Bekijk hieronder de beelden of op Facebook, Twitter, Instagram, Tiktok en op Dumpert.

.