Raadslid Marc van Heijgen start ‘BeterRheden’ na vertrek bij GroenLinks

Marc van Heijgen. Foto: Marc van Heijgen

– Raadslid Marc van Heijgen heeft besloten om de fractie van GroenLinks Rheden te verlaten en een eenmansfractie te starten. Voor het bestuur en de fractie van GroenLinks Rheden komt dit eenzijdige besluit geheel onverwacht, zeker gezien zijn langere afwezigheid in de fractie in de afgelopen maanden.

GroenLinks zegt zijn besluit te betreuren. “De kiezers hebben GroenLinks bij de verkiezingen in maart vijf zetels toebedeeld. Het voornemen van Marc van Heijgen om zijn zetel mee te nemen doet in onze ogen geen recht aan de keuze van de kiezers.”

Marc van Heijgen, werkzaam bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid in de migratieketen, heeft geen vertrouwen meer in GroenLinks. Maar hij blijft zich wel bezighouden met politiek. Hij heeft besloten een eenmansfractie te starten onder de naam ‘BeterRheden’.