Velp wordt weer stukje mooier; plein Den Heuvel opgeknapt

Opening Den Heuvel. Foto: Martin Slijper

– Wethouder Ronald ter Hoeven heeft donderdag samen met voorzitter Eiso Alberda van Ekenstein van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Den Heuvel het plein feestelijk geopend. De Velpenaren stonden met elkaar op feestelijke wijze stil bij het feit dat er weer een stukje Velp mooi is opgeknapt.

Het trappenhuis / doorgang van het centrumwinkelgebied naar de parkeerplaats Den Heuvel (onder het appartementencomplex Den Heuvel) naast de Action heeft grote verandering ondergaan en er zijn muurschilderingen aangebracht dankzij een subsidie pot van 5000 euro. In een eerdere fase is er op de (weekmarkt)locatie al extra geïnvesteerd in de uitstraling en de (groen)voorzieningen.

Opening Den Heuvel – Foto: Martin Slijper

Wat is er gebeurd

De plantenbakken en de lichtarmaturen zijn vernieuwd, er is een bankje geplaatst en de wegbewijzering richting Emmastraat is aangepast. Het was belangrijk om deze verbinding naar het winkelcentrum van Velp te verbeteren. Dit gold ook voor de verbinding met de Overtuin.

Zowel de VvE als de gemeente vonden dat de trappen van en naar de Overtuin wel wat kleur konden gebruiken. Door de krachten te bundelen is er een kunstwerk gerealiseerd; een muurschildering. Dit was mogelijk dankzij geld van de gemeente, maar op de eerste plaats dankzij de inzet van het bestuur van de VvE Den Heuvel en de huismeesters van Den Heuvel.

Weekmarkt

Uit een onderzoek is gebleken dat Den Heuvel een goede plek was en is voor de weekmarkt van Velp. Naast de VvE hebben ook andere organisaties zoals Stichting Stoer, BIZ centrum en natuurlijk de marktondernemers meegedaan aan dit onderzoek. Wel bleek uit het onderzoek dat het parkeerterrein opgeknapt moest worden en dat is nu dan ook gebeurd.

Opening Den Heuvel – Foto: Martin Slijper

VVE Den Heuvel

Naast de opening van het plein viert de VvE ook dat zij 50 jaar bestaat. Dat gebeurde samen met de bewoners maar ook met andere dorpsgenoten. Want naast het feit dat de VvE zich inspant om het wooncomplex aantrekkelijk te houden voor zichzelf doet ze dat ook voor de omgeving.

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Wat een goed voorbeeld van samenwerking is dit opgeknapte plein. Door met elkaar op te trekken als goede partners maken we Velp weer een stukje mooier. Als dorpswethouder ben ik daar natuurlijk erg blij mee. Maar ik hoop natuurlijk nog meer dat onze inwoners daar ook erg van genieten want het is echt heel mooi geworden!”

Opening Den Heuvel – Foto: Martin Slijper

Voorzitter Eiso Alberda van Ekenstein zei tot slot: “Als vereniging van eigenaren zetten wij ons al 50 jaar in om het appartementencomplex Den Heuvel te verfraaien. Om plezierig te wonen is dit per slot van rekening een belangrijke factor. Hier willen wij ons ook de komende 50 jaar voor blijven inzetten, samen met onze bewoners”.

Zie ook: Trappenhuis bij Action in Velp gerenoveerd met muurschildering

Zie ook: Parkeerplaats Den Heuvel in Velp krijgt opknapbeurt

Zie ook: Wekelijkse markt Velp blijft op de huidige plek

Opening Den Heuvel – Foto: Martin Slijper