Martin fietst in gat vol water: ‘Ben bril en autosleutels kwijt’

. Foto: Martin Slijper

– Martin Slijper is zich rot geschrokken. Bij de Naeff-flat in Velp was een gat ontstaan met water erin, doordat een waterleiding lek raakte. Martin zag dat niet en fietste in het gat.

Het gat ontstond voor de winkel Gall en Gall, doordat er bij werkzaamheden een waterleiding kapot ging. De parkeerplaats was al afgezet. “Ik fietste erlangs en er hing een papiertje op de winkel. Mensen vroegen ‘wat staat erop?’. Dus ik zei: ‘ik ga wel kijken’. Ik reed door de afzetting en verwachtte een stoep, maar die was al weggespoeld”, vertelt Slijper. Het lek was ontstaan toen er zand en stenen op de leiding vielen.

‘Gat van 2 meter diep’

“Het was een gat van 2,5 bij 5 meter en het was 2 meter diep. Er zat dus heel wat water in.” Hij ging helemaal kopje onder. “Ik moest eruit klimmen. Mijn bril en autosleutel ben ik kwijt en van mijn fiets is de voorvork verbogen.” Fysiek viel het wel mee: “Ik heb een klein wondje aan mijn knie.”

Veel water stroomde weg – Foto: Martin Slijper

“Vitens kwam pas na anderhalf uur. Zij hebben het gat afgesloten en een pomp ingezet om het leeg te pompen.” Volgens Slijper waren er toen al tienduizenden liters drinkwater weggestroomd.

‘Moet een tweedehands fiets zoeken’

Slijper blijft nuchter onder zijn val: “Ik moet nu een tweedehands fiets zoeken.” Hij hoopt dat zijn verzekering het dekt.

Automobilisten, fietsers en voetgangers hadden veel last van het stromende water, meldt mediapartner Studio Rheden. De schade is waarschijnlijk erg groot. Door het lek hadden diverse woningen urenlang geen water. Ook kelderboxen onder de Naeff-flat waren onder water gelopen door de lek in de waterleiding. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade bij de winkels is.

De flat met 28 appartementen tegenover De Overtuin wordt momenteel verbouwd en verduurzaamd. Het appartementencomplex wordt onder andere voorzien van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen en balkons.