Groot gaslek in Gruttostraat in Velp na start groot onderhoud

Gruttostraat in Velp. Foto: Martin Slijper

– De brandweer moest vrijdag uitrukken voor een groot gaslek in de Gruttostraat in Velp. De oorzaak was een enorme boormachine die een gasleiding raakte. Volgens een bouwtekening zou er geen gasleiding liggen, maar de tekening klopte niet helemaal.

Daarom moest de brandweer komen om een veilige situatie te creëren. Naast de Gruttostraat liggen namelijk ook kinderdagcentrum Dolfijnm, Titus Brandsma en het Astrum College. Daar moesten vanwege de gaslucht meteen de ramen worden gesloten. Daarna was het wachten op Liander die het gasleiding kon afsluiten.

Werknemers van Liemers Wegenbouw waren een dag eerder begonnen met hun werkzaamheden aan de Gruttostraat en de Zwanensingel in Velp. Daar wordt de komende maand een stukje weg voorzien van een nieuwe riolering. Daarnaast krijgen de straten een nieuwe inrichting.

Gruttostraat in Velp – Foto: Martin Slijper