Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt

Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt. Foto: Martin Slijper

– Medewerkers van de gemeente Rheden zijn aan de dood ontsnapt. Ze zaten op een parkeerplaats in een bouwkeet koffie te drinken toen deze werd aangereden door een auto. Een minuut daarvoor zaten ze nog op een stoeltje vlak naast de bouwkeet.

Het ongeval gebeurde donderdagmorgen rond 10 uur op de parkeerplaats aan de Gruttostraat in Velp naast het voormalige zwembad De Dumpel en het Astrum College.

Daar vloog een oude Opel Corsa, waarin vier scholieren zaten, met hoge snelheid op de parkeerplaats uit de bocht tegen een bouwkeet. Dit ging zo hard dat de bouwkeet zelfs een kwartslag draaide. Volgens omstanders waren de jongens op hoge snelheid rondjes aan het rijden.

Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt – Foto: Martin Slijper

In de bouwkeet zaten op dat moment vier medewerkers van de gemeente Rheden net een kopje koffie te drinken. Maar een minuut eerder zaten ze nog buiten naast de bouwkeet op wat stoelen. Toen het ging regenen zijn ze in de bouwkeet gaan zitten. Als ze dat niet hadden gedaan waren ze zeker aangereden en dan waren er doden gevallen, zo vertelde een werknemer.

Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt – Foto: Martin Slijper

Naast de bouwkeet heeft de 18-jarige bestuurder ook nog vijf fietsen aangereden die daar geparkeerd stonden. De jonge bestuurder had net een week geleden zijn rijbewijs gehaald.

Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt – Foto: Martin Slijper

Er was nog sprake van dat het rijbewijs zou worden ingenomen vanwege het gevaarlijk rijgedrag. Maar dit kon de politie niet bewijzen. Daarom krijgt de bestuurder waarschijnlijk alleen een flinke boete. De auto is waarschijnlijk rijp voor de sloop. Bij het eenzijdige ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt – Foto: Martin Slijper
Medewerkers gemeente Rheden aan de dood ontsnapt – Foto: Martin Slijper

.