Veilig en gratis wifi in de bibliotheek van Dieren

bibliotheek. Foto: Pixabay

– Tegenwoordig kun je op veel plekken gratis wifi krijgen zodat je belbundel niet meteen verdampt. Bij Bibliotheek Veluwezoom kun je ook gratis gebruikmaken van wifi. Bijzonder hieraan is dat het vanaf nu beveiligde wifi is. De Bibliotheek in Dieren maakt daarvoor namelijk gebruik van publicroam.

Dit is beveiligde wifi in de openbare ruimte. Het werkt via certificaten, zodat voorkomen wordt dat kwaadwillende gebruikersnamen of dataverkeer kunnen onderscheppen, zo vertelt een medewerker aan Studio Rheden. Publicroam gebruiken is overigens helemaal gratis.

Hoe maak je gebruik van gratis wifi?

Download de gratis publicroam-app thuis of vraag een gratis account aan via publicroam.nl. Na één keer aanmelden zorgt publicroam dat je automatisch verbindt met veilige wifi bij alle deelnemende organisaties. Zo hoef je niet bang te zijn dat anderen bij jouw data kunnen.