Gemeente Rheden van start met online verlengen rijbewijs

Rijbewijs. Foto: Mr Pixabay

– Inwoners van de gemeente Rheden kunnen vanaf deze maand hun rijbewijs ook digitaal verlengen. Inwoners hoeven alleen nog naar de gemeentebalie te komen om het rijbewijs op te halen. Het nieuwe rijbewijs ligt twee werkdagen na de aanvraag klaar. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval iemand zijn rijbewijs wil verlengen of bij uitbreiding van categorieën.

Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar de gemeentebalie.

Om het rijbewijs online te kunnen aanvragen is een pasfoto nodig. Die wordt meteen digitaal doorgestuurd naar de RDW. Daarna kan de aanvrager via DigiD een officiële aanvraag doen. Het rijbewijs ligt na twee werkdagen klaar bij de gemeentebalie in Velp of in Dieren.

Volgens wethouder Dorus Klomberg is dit weer een stap naar uitbreiding en verbetering van de digitale dienstverlening van de gemeente Rheden. “Steeds meer producten kunnen online worden aangevraagd of uitgebreid. We maken de dienstverlening van Rheden optimaal, door deze voor steeds meer producten zowel fysiek als digitaal aan te bieden.”

Voor inwoners die hun rijbewijs liever zonder de computer verlengen, blijft het mogelijk om dit op afspraak bij de gemeentebalie te doen. In Rozendaal is een rijbewijs digitaal verlengen al langer mogelijk.