Meer weten over Kasteel Rosendael, bekijk hier de beelden

Kasteel Rosendael . Foto: Still: KroNcrv

– Kasteel Rosendael in Rozendaal stond onlangs centraal in het tv-programma ‘Binnenstebuiten’, dagelijks te zien op NPO 2 bij de KroNcrv. Architectuurhistoricus Valentijn Carbo bezocht voor het tv-programma Kasteel Rosendael en maakte er een prachtige reportage van.

Kasteel Rosendael ligt aan de zijkant van het dorpje Rozendaal en heeft een zeer rijke geschiedenis. De reportage over Rosendael geeft een mooi beeld hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Bekijk hier een bijzondere reportage van ruim 11 minuten. Wie nog meer wil weten over het kasteel of een keer het museum wil bezoeken, kan hier een ticket boeken.

Bezoek Rosendael tijdens ‘Nacht van de nacht’

En wie een keer een nachtelijke wandeling door park Rosendael wil maken heeft geluk, Want de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 29 oktober een wandeling. Normaal gesproken mag er na zonsondergang niemand het park van kasteel Rosendael in. Maar voor de ‘Nacht van de Nacht‘ wordt éénmalig een uitzondering gemaakt. De wandeling start om 19.00 uur en duurt twee uur. De boswachter adviseert wel een zaklampje mee te nemen. Reserveren kan hier.