Wie plaatst toch die mysterieuze snelheidsmeters?

Snelheidsdisplay. Foto: Martin Slijper

– Je hebt ze vast en zeker wel eens gezien, snelheidsdisplays die aangeven hoe hard je rijdt in de bebouwde kom. Op dit moment hangen ze op de President Kennedylaan in Velp. Wie te hard rijdt ziet rode cijfers of een boos gezichtje. Maar wie zich aan de maximale snelheid houdt ziet een groen getal of een lachje. Wie plaatst die borden en waarom? Studio Rheden zocht het uit.

Het snelheidsdisplay wordt geplaatst door de gemeente Rheden. En ook vaak op verzoek van bewoners die merken dat er vaak te hard word gereden in hun straat. Met het bord hoopt de gemeente Rheden automobilisten meer te attenderen op hun snelheid. Automobilisten reageren vak meteen door vaart te minderen.

Vaak staan ze er tijdelijk, een week of iets langer en dan worden ze weer verplaatst naar een andere lokatie.