Plofkraak bij juwelier in Velp, politie overloopt daders

De juwelier in Velp na de plofkraak. Foto: Roland Heitink

– Bij juwelier Paul van Zeeland in Velp is in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak gepleegd. De politie heeft de daders overlopen. Het is niet bekend of er al aanhoudingen zijn verricht.

Update: Woede en verdriet na nieuwe profkraak op juwelier: ‘We hadden net verbouwd’

Even na 04.00 uur werd de kraak aan de Arnhemsestraatweg verricht. De daders sloegen toe aan de zijkant van het gebouw. De ramen bij de buren liggen door de explosie eruit. Omwonenden schrokken wakker van de enorme knal.

EOD is ter plaatse

De politie was snel ter plaatse omdat buren al vóór de ontploffing alarm sloegen omdat ze wat hoorden. De daders, die op de vlucht sloegen, hebben een mokerhamer, tassen en een motorscooter achtergelaten voor het pand.

In een van de tassen zou een buit liggen. Wat in de andere tas zit, is niet bekend. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgetrommeld omdat er mogelijk explosieven zijn achtergebleven.

Bekijk de beelden:

De politie heeft de omgeving ruim afgezet. Er wordt met veel eenheden gezocht naar de daders. Daarvoor is onder andere een politiehelikopter ingezet. De eigenaresse woont boven het pand. Ze kwam met de schrik vrij.

Al eerder doelwit

Eind 2019 was juwelier Paul van Zeeland ook al het doelwit van een plofkraak. Drie daders maakten destijds een grote hoeveelheid sieraden buit. Ook toen was de ravage groot. De juwelier deelde naderhand bewakingsbeelden waarop de explosie is te zien en twee daders die de zaak plunderen.

Kijk naar de spectaculaire beelden uit 2019:

Zie ook: