Plofkraak juwelier Paul van Zeeland in Velp op bewakingsbeelden

Plofkraak  juwelier Paul van Zeeland in Velp. Foto: Studio Rheden

– De plofkraak op juwelier Paul van Zeeland aan de Arnhemsestraatweg in Velp is op bewakingsbeelden vastgelegd. Op de beelden zijn twee explosies te zien. De knallen waren zo hard dat buurtbewoners, die 500 meter verder wonen, nog wakker schrokken.

Tussen beide explosies zitten enkele minuten. Daarna is te zien dat er een rookwolk ontstaat en de Arnhemsestraatweg langzaam wordt gevuld met zwarte rook.

Dit gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur. De daders sloegen toe aan de zijkant van het gebouw van juwelier Paul van Zeeland. Door de explosie zijn de ramen bij de omliggende buren gesneuveld. Veel omwonenden uit de buurt schrokken wakker van de enorme knal.

Zie ook: Plofkraak bij juwelier in Velp, politie overloopt daders
Zie ook: Woede en verdriet na nieuwe profkraak op juwelier: ‘We hadden net verbouwd’