De buurtbus in Dieren rijdt een blokje om

Buurtbus. Foto: Studio Rheden

– Dierenaren moeten er rekening mee houden dat de buurtbus niet meer overal in de buurt is. De bus (lijn 526) rijdt tot en met maandag 7 november een blokje om. Dat is nodig omdat de gemeente de wegen Meidoornlaan, Cederlaan en De Vlashegge in Dieren Noordoost van nieuw asfalt laat voorzien.

Voor wie het precies wil weten hebben we een korte uitleg gemaakt. Komend vanaf het treinstation in Dieren rijdt lijn 526 vanaf de halte aan de Abelenlaan een rondje via de Magnolialaan en de Taxuslaan, terug naar de Abelenlaan. Vervolgens gaat hij linksaf de Harderwijkerweg op, en weer linksaf de Imboslaan in. Bijna aan het einde gaat hij rechtsaf de Industrielaan in. Vanaf daar vervolgt hij zijn normale route terug naar het treinstation.

Vervallen haltes

Als gevolg van de omleiding vervallen de haltes in Dieren Noordoost aan de Meidoornlaan („Olmenhof”, „Larixhof” en „Sparrenhof”). Op de halteborden komt een verwijzing naar de halte waar passagiers wél kunnen opstappen.