Burgerforum komt met concrete voorstellen voor Burgerakkoord

G1000 Rheden. Foto: Rheden

– Komende zaterdag kunnen alle deelnemers van de burgertop bijeen komen in de Ontmoetingskerk in Dieren. Hier worden de door ‘werkplaatsen’ uitgewerkte ideeën gepresenteerd waarna er gestemd kan worden over de voorstellen. Het college van B&W van Rheden heeft al eerder aangegeven in het coalitieakkoord dat ze de voorstellen overnemen, “tenzij er zeer zwaarwegende argumenten tegen zijn.”

Of en hoeveel budget hiervoor beschikbaar komt is echter nog niet duidelijk.

Het G1000 Burgerberaad is een proces waarin inwoners met ambtenaren, politici en werkgevers in gesprek gaan. Met elkaar is er nagedacht over wat er belangrijk is voor de toekomst van de wijk. Er zijn voorstellen uitgewerkt door diverse deelgroepen (werkplaatsen) deze zijn te vinden op: www.g1000rheden.nl.

Inmiddels zijn er 10 uitgewerkte voorstellen die gaan over het realiseren van een CO2 neutraal Rheden. Deze zullen zaterdag worden gepresenteerd aan verschillende panels. Het uiteindelijke burgerakkoord wordt overhandigt aan de partners, dit zijn naast de gemeente Rheden, Belangroep Velp-Zuidoost, De Bibliotheek Veluwezoom, Rijn en IJssel energie coöperatie en IVN Oost Veluwezoom.

Zie ook: Burgerberaad G1000Rheden gestart