Gemeente organiseert energiecafé voor inwoners van Dieren-West

Zonnepanelen. Foto: Mr. Pixabay

– De gemeente Rheden organiseert een energiecafé voor alle inwoners met een huur- of koopwoning in Dieren-West. Het thema is energie besparen. Het energiecafé wordt georganiseerd omdat Dieren-West de ‘Wijk van de Toekomst’ is, zo meldt de gemeente.

Bewoners kunnen op deze avond in gesprek met buurtgenoten van de tien voorbeeldwoningen in de wijk die onlangs een energiescan hebben uitgevoerd. Er zijn experts aanwezig voor praktische tips om energie te besparen zonder grote investeringen. En experts die alles kunnen vertellen over grotere energiemaatregelen als isolatie en dubbel glas.

Wijk van de Toekomst

Tijdens het energiecafé wordt een participatie- en projectenhoek geopend en wordt uitgelegd hoe inwoners kunnen meedenken over het wijkplan. Het energiecafé is in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren.

De avond wordt daar georganiseerd omdat Dieren-West een wijk van de toekomst is. Dit vindt plaats op woensdag 16 november om 19.00 uur. Het programma start om 19.15 uur en eindigt om 21.15 uur. Naast veel informatie, een hapje en een drankje, is er ook ruimte voor muziek. Zangeres Roos Blufpand zal daarom een optreden verzorgen.