Burgemeester sluit drugspand op bedrijventerrein De Beemd

Drugspand De Beemd Velp. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert heeft afgelopen dinsdag opdracht gegeven voor het sluiten van een bedrijfspand aan de Florijnweg in Velp. Het bedrijf gaat voor drie maanden op slot. Tijdens een integrale controle van het bedrijf, gespecialiseerd in het opslaan en distributie van lachgas, werd een grote hoeveelheid druggerelateerde middelen aangetroffen, zowel softdrugs als vermoedelijke harddrugs.

Bij deze controle werden enkele kilo’s henneptoppen en een kleine hoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen. Een 29-jarige man uit Arnhem is aangehouden en zit nog vast. De politie is nog bezig met een onderzoek.

Integrale controle

Deze integrale controle vond plaats op 8 november op het bedrijventerrein De Beemd in Velp naast verkeersknooppunt Velperbroek met als doel het verder inzichtelijk maken van de activiteiten die op het bedrijventerrein plaatsvinden en het tegengaan van criminaliteit. De integrale controle werd gehouden door de gemeente Rheden in samenwerking met de politie, de douane en de Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Panden sluiten

De gemeente Rheden maakt, net als andere gemeenten in deze regio, gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. Hierdoor kan de burgemeester woningen, bedrijfspanden, erven en lokalen sluiten als er drugs wordt gevonden. Het pand aan de Florijnweg gaat voor drie maanden dicht. Het is niet bekend of het bedrijf tevens de eigenaar van het pand is. Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres beëindigen. De sluiting zorgt er ook voor dat het prettig ondernemen is op het bedrijventerrein en dat ondernemers zich veilig voelen.

Het RIEC

Het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC), een organisatie dat zich bezig houdt met de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, stelde vast dat er te weinig zicht is op criminaliteit op lokale bedrijventerreinen. Bedrijventerreinen zijn aantrekkelijk voor criminele activiteiten. Dubieuze zakenmensen profiteren van die anonimiteit en afgelegen locaties. Goedwillende ondernemers hebben daar last van.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik vind het belangrijk dat we contact houden met onze ondernemers in het algemeen maar zeker ook met de ondernemers op onze bedrijventerreinen. Daarom is het goed dat we ze regelmatig bezoeken en controleren of alles op de juiste manier verloopt. Zo houden we op onze bedrijventerreinen op peil en zien we ook of er zaken spelen die niet door de beugel kunnen. Ondernemers kunnen zelf ook verdachte situaties melden bij de politie (0900-8844 of bij een spoedmelding 112) of bij Meld Misdaad Anoniem 08007000. Zo helpen we elkaar om goed en veilig te kunnen ondernemen.”

Zie ook: Preventieve controle op bedrijventerrein De Beemd
Zie ook: Hennepkwekerij opgerold op industrieterrein in Velp
Zie ook:
Politie rolt hennepkwekerij op in Velp
Zie ook:
Hennepkwekerij ontdekt in Velp-Zuid

Drugspand De Beemd Velp – Foto: Martin Slijper