Brand in woning boven Van Wissing Optiek in de Hoofdstraat van Velp

Brand in de Hoofdstraat van Velp. Foto: Martin Slijper

– De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een brand in de hoofdstraat van Velp. Daar stond een woning in brand boven opticien Van Wissing Optiek. De brand boven het winkelpand, die even voor 20 uur werd gemeld, is op de zolder van het pand ontstaan.

De eigenaar van het pand heeft zelf nog geprobeerd om de brand te blussen, maar dat lukte niet. Daarna heeft de brandweer het overgenomen. Die rukte daarvoor uit met meerdere brandweervoertuigen en een ladderwagen. Ook de politie was volop aanwezig om het publiek, wat massaal op de brand in de winkelstraat afkwam op afstand te houden. Bij de brand is één persoon nagekeken door ambulancebroeders in verband met de rook.

In de bovenwoning waren ook nog enkele cavia’s aanwezig. De brandweer heeft ze op tijd uit de woning kunnen halen. Door de brand boven de opticien moest de hoofdstraat ook tijdelijk worden afgesloten waardoor auto’s en bussen er ook niet meer langs konden. Stichting Salvage komt ter plaatse voor het afhandelen van de schade.

Brand in de Hoofdstraat van Velp – Foto: Martin Slijper
Brand in de Hoofdstraat van Velp – Foto: Martin Slijper
Brand in de Hoofdstraat van Velp – Foto: Martin Slijper
Brand in de Hoofdstraat van Velp – Foto: Martin Slijper
Brand in de Hoofdstraat van Velp – Foto: Martin Slijper