Prorail is klaar. De treinen gaan weer rijden in de gemeente Rheden

Fase twee werkzaamheden op het spoor in Rheden van start. Foto: ProRail

– Fase twee van Prorail is bijna klaar. Treinreizigers kunnen na een week vanaf maandag 05.00 uur weer gebruik maken van de trein tussen Arnhem en Zutphen. De aannemer was een week lang dag en nacht druk met werkzaamheden bij de spoorovergangen in de gemeente Rheden.

De werkzaamheden bestonden uit laswerkzaamheden, het aanpassen van de bevloeringen van de spoorovergangen tot het plaatsen van relaiskasten en seinen.

Deze werden uitgevoerd aan de overwegen Hofstetterlaan, Lange Juffer, Middachterallee, Havelandseweg, Pinkelseweg en Schaarweg aan. Hofstetterlaan en Middachterallee zijn zogenaamde ‘NABO’s’ oftewel Niet Actief Beveiligde Overwegen.

2023

Naar verwachting zijn de niet actief beveiligde spoorwegovergangen Biljoen, Jeugdland en Begraafplaats ergens in 2023 aan de beurt.

Lentsesteeg in Worth-Rheden

De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg in Worth-Rheden (bij restaurant Bronckhorst) vraagt meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze ergens in 2024 wordt gerealiseerd. Om de onderdoorgang te bouwen is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk en dienen gronden verworven te worden. Maar enkele buurtbewoners zijn hier niet blij mee en bieden veel weerstand.

Zie ook: ProRail start met nieuwe werkzaamheden op het spoor in Rheden

Zie ook: Deze week geen treinen in gemeente Rheden