Eerste Slimme Bandenpomp geplaatst in Dieren

Wethouder Dorus Klomberg en Hans Arends

– Wethouder Dorus Klomberg heeft de eerste ‘Slimme Bandenpomp’ in de gemeente Rheden officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde donderdag op de parkeerplaats van bouwmarkt Praxis in Dieren. De bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De pomp is vanaf nu voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

In Nederland rijdt circa 63% van de automobilisten met een auto met een te lage bandenspanning. Dit zorg voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. De Slimme Bandenpomp kan daar verandering inbrengen. De pomp is eenvoudig in gebruik en toont direct na gebruik de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.

CO2-neutraal in 2040

“Als gemeente willen wij in 2040 CO2-neutraal zijn. De Slimme Bandenpomp is een mooi voorbeeld van hoe inwoners in het dagelijks leven de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen. Alle beetjes helpen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken”, aldus wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden.

De Slimme Bandenpomp aan de Spankerenseweg in Dieren is een initiatief van het Gelders Energie Akkoord. In samenwerking met de organisatie ‘Band op Spanning’ biedt de provincie Gelderland elke Gelderse gemeente de mogelijkheid om met flinke korting een ‘Slimme Bandenpomp’ te plaatsen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente kost de ‘Slimme Bandenpomp’ de gemeente niets. Of er nog meer slimme Bandenpompen in de rest van de gemeente Rheden komen is op dit moment niet bekend.