Cultuurhistorische wandeling Koningsberg en landgoed Rosendael

Kasteel Rosendael. Foto: Studio Rheden

– De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 27 november een cultuurhistorische wandeling over de Koningsberg en landgoed Rosendael. Met op de achtergrond kasteel Rosendael gaat de tocht door een parkachtig, heuvelachtig landschap. Als hoogtepunt ligt hier de kunstmatig opgeworpen Koningsberg.

Deze omgeving kent een rijke geschiedenis die weerspiegelt is in het hedendaagse landschap. De boswachter neemt de wandelaars mee in een afwisselende wandeling van ongeveer 4 km over de Koningsberg en in de omgeving van de oude begraafplaats van het landgoed Rosendael.

Tijdens de wandeling, die om 13.30 uur start, is er aandacht voor landschappelijke aanleg en cultuurhistorische aspecten van dit parkgedeelte en de begraafplaats. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.