Supermarkt Coöp in Velp helpt Voedselbank na sluiting

Supermarkt Coöp in Velp helpt Voedselbank na sluiting. Foto: Martin Slijper

– De Coöp in Velp heeft woensdag om 13.00 uur de deuren gesloten. Voor de winkel op het Churchillplein daadwerkelijk dicht ging, konden de klanten de laatste artikelen uit de winkelvoorraad kopen met 50% korting. En daar maakte honderden mensen gebruik van. Die stonden ’s morgens vroeg al te dringen voor de deur voor de koopjesjacht.

Voedselbank

Omdat er nog veel artikelen overbleven, mocht de voedselbank de laatste winkelvoorraad meenemen. Medewerkers van Voedselbank Arnhem mochten tientallen kratten met voedsel meenemen ter waarde van duizenden euro’s.

Nadat de Coöp was uitgeruimd konden medewerkers beginnen met het schoonmaken van de winkel waarna de verbouwing kan beginnen. Plus zal op dezelfde plek over drie weken (7 december) de deuren weer feestelijk openen. De winkel in Velp verdwijnt omdat de Coöp gaat fuseren met supermarkt Plus. Beide bedrijven gaan verder onder de naam Plus in hetzelfde pand aan het Churchillplein.

De laatste klanten verlaten de Coöp in Velp – Foto: Martin Slijper

Hoofdkantoor verhuist eind 2022

Omdat Coöp en Plus gaan fuseren zal ook het landelijke hoofdkantoor van Coöp verdwijnen, dit zit toevallig ook in Velp op bedrijventerrein De Beemd. Eerder dan gedacht zal het hoofdkantoor al eind 2022 worden opgeheven. Dit zou eigenlijk pas eind 2024 gebeuren, want dan loopt het huurcontract af. Hierdoor zullen er mogelijk ook veel mensen worden ontslagen die in deze regio wonen.

Op het hoofdkantoor bij de Coöp in Velp werken veel medewerkers. Samen bezetten deze 250 mensen 240 volle banen. Hoeveel mensen daarvan worden ontslagen is nog steeds niet duidelijk. Coöp doet hier geen uitspraken over, zo vertelt een woordvoerder van Coöp tegenover Studio Rheden.

Zie ook: Hoofdkantoor Coöp in Velp vertrekt, hoeveel mensen worden ontslagen?

Lege schappen bij Supermarkt Coöp – Foto: Martin Slijper