Theothorne in gesprek met Filmhuis Dieren en RhederArt over toekomst

Filmzaal. Foto: Marktplaats

– Het zag er in september nog goed uit. Het Filmhuis Dieren sloot toen een contract af met Theothorne voor de huur van de zaal, in ieder geval tot eind van 2022. Maar na drie maanden moet Filmhuis Dieren mogelijk toch weer stoppen. Ook RhederArt ziet de toekomst somber in.

“Vanaf januari 2023 draait Het Filmhuis Dieren niet meer in Theothorne. De eigenaar van Theothorne heeft Het Filmhuis Dieren laten weten dat de schouwburgzaal wordt gesloten en Het Filmhuis daar vanaf 1 januari 2023 niet meer terecht kan,” zo schrijft Filmhuis Dieren. Henk Reusink van Cultureel Centrum Theothorne wilde verder niet reageren.

De laatste voorstelling is op zaterdag 17 december zodat Het Filmhuis nog voldoende tijd heeft om haar apparatuur te verwijderen. Daarmee komt mogelijk een einde aan de periode van 14 jaar Filmhuis in Theothorne, maar zeker niet aan Het Filmhuis Dieren zelf, want het Filmhuis zoekt naar een oplossing.

Geld

Henk Reusink, eigenaar / exploitant van Schouwburg Theothorne, (nummer twee van de laatste kieslijst van de gemeenteraad voor ‘Volkspartij Politiek Rheden‘), gaat nu in gesprek met Filmhuis Dieren en Rhederart over de toekomst. Ze hebben op dit moment nog geen sluitende afspraken kunnen maken over het gebruik en de huur van Schouwburgzaal Theothorne.

Gemeente zet bemiddelaar in

Daarom heeft de gemeente Rheden mevrouw Marijke van Haaren, voormalig gedeputeerde, gevraagd als onafhankelijk bemiddelaar in gesprek te gaan met alle partijen. Deze gesprekken vinden nog deze maand plaats en verlopen in op dit moment goede harmonie. In december doet mevrouw Van Haaren verslag van haar bevindingen in een rapport.

Programma

Ondanks de gesprekken gaat Filmhuis Dieren wel op zoek naar alternatieve locaties. Maar voordat het zover is, zal het Filmhuis nog diverse films vertonen. Vrijdag 25 november 20.00 uur staat de film ”Good Luck Te You Leo Grande” op het programma. En zaterdag 26 november om 14.30 uur de film: ”De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok”.

Zie ook: Filmhuis Dieren krijgt opnieuw onderdak in Theothorne

Zie ook: Exploitant schouwburg zet inventaris op Marktplaats

Zie ook: Theothorne in Dieren krijgt nieuwe uitbater en wordt niet verkocht