Tachtigjarige Dierenaar krijgt koninklijke onderscheiding

Tachtigjarige Dierenaar krijgt Koninklijke Onderscheiding. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert heeft maandagmorgen een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Diny Bruil-Winterink uit Dieren. Dit gebeurde in de recreatiezaal van wooncentrum De Ulenpas. Mevrouw Bruil-Winterink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De inmiddels 80-jarige Diny Bruil-Winterink ontvangt deze onderscheiding omdat zij onder andere ruim 23 jaar, lid en eerste voorzitter is geweest van de Humanistische Stichting Huisvesting voor Ouderen De Ulenpas in Velp, zo vertelde burgemeester Van Eert. Dit is een wooncentrum met 234 woningen voor zelfstandig wonende ouderen.

Mevrouw Bruil-Winterink was altijd zeer betrokken bij het wel en wee van wooncentrum De Ulenpas, de bewoners en de medewerkers. Zij heeft nooit een vergadering overgeslagen en bezocht altijd de Koffieochtend en regelmatig ook andere activiteiten. Zij was een bekwame en betrokken voorzitter en stond altijd klaar voor de stichting wanneer dit nodig was.

Daarnaast is mevrouw Bruil-Winterink voorzitter van de Kegelclub Desa in Dieren. In het verleden is zij bestuurslid van de PvdA afdeling Rheden-Rozendaal geweest en bestuurslid en voorzitter van de PvdA Rode Vrouwen ook van de afdeling Rheden-Rozendaal. Mevrouw Bruil-Winterink heeft zich op sociaal maatschappelijk altijd bijzonder verdienstelijk gemaakt.

Tachtigjarige Dierenaar krijgt Koninklijke Onderscheiding – Foto: Martin Slijper