Supermarkt Plus opent de deuren in Velp na 1 minuut gratis winkelen

Plus Velp. Foto: Martin Slijper

– De nieuwe supermarkt Plus in Velp heeft woensdagmorgen de deuren geopend. En dat ging bij de Velpenaren niet ongemerkt voorbij. De eerste 200 klanten maakten meteen kans op 1 minuut gratis winkelen. Anja uit Velp was de gelukkige. Ze mocht gratis winkelen.

Omdat 1 minuut snel voorbij is werd ze een beetje geholpen door enkele personeelsleden. Hierdoor was het mogelijk om het winkelkarretje toch vol te krijgen. Anja uit Velp mocht voor 207.91 euro aan boodschappen gratis mee naar huis nemen.

Plus Velp – Foto: Martin Slijper

Daarna volgde de officiële opening. Deze werd verricht door Rob de Kat, manager van de nieuwe supermarkt Plus. Een medewerker mocht het lintje doorknippen voor de deur van de supermarkt die tot twee weken geleden Coöp heette. Na de opening kregen de eerste 200 klanten ook een gratis taart mee.

Plus Velp – Foto: Martin Slijper

Voedselbank

Drie weken geleden sloot de Coöp de deuren. De klanten konden de laatste artikelen uit de winkel met 50% korting kopen. Artikelen die toch overbleven gingen naar de Voedselbank. Medewerkers van Voedselbank Arnhem mocht tientallen kratten met voedsel meenemen ter waarde van duizenden euro’s.

Plus wordt door de fusering van Coöp en Plus meteen de derde servicesupermarkt van Nederland na Albert Heijn en Jumbo. Er vallen in Velp geen ontslagen, het complete personeel van Coöp gaat verder bij Plus.

Plus Velp – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Ook de Coöp in Velp sluit de deuren

Zie ook: Supermarkt Coöp in Velp helpt Voedselbank na sluiting

Plus Velp – Foto: Martin Slijper

Ontslagen op hoofdkantoor in Velp

Omdat Coöp en Plus gaan fuseren zal ook het landelijke hoofdkantoor van Coöp verdwijnen, dit zit toevallig ook in Velp op bedrijventerrein De Beemd. Eerder dan gedacht zal dit hoofdkantoor al eind 2022 worden opgeheven. Dit zou eigenlijk pas eind 2024 gebeuren, want dan loopt het huurcontract af. Hierdoor zullen er mogelijk ook veel mensen worden ontslagen die in deze regio wonen.

Op het hoofdkantoor bij de Coöp in Velp werken veel medewerkers. Samen bezetten deze 250 mensen 240 volle banen. Hoeveel mensen daarvan worden ontslagen is nog steeds niet duidelijk. Coöp wil hier absoluut geen uitspraken over doen, aldus een woordvoerder van Coöp tegenover Studio Rheden.

Zie ook: Hoofdkantoor Coöp in Velp vertrekt, hoeveel mensen worden ontslagen?