Carbid schieten in Rheden op oudejaarsdag

Vuurwerk Foto: Pixabay
Vuurwerk Foto: Pixabay

RHEDEN – Na twee jaar afwezigheid is ‘Keet De Brink’ weer terug. Op de hoek van de Roggeweg en de Brinkweg in Rheden, vlak bij Landwinkel de Munnikenhof, organiseren ze weer een middagje carbid schieten en bier drinken.

‘Oud en Knal 2022’ vindt plaats op de laatste dag van het jaar, zaterdag 31 december 2022 van 12.00 tot 17.00 uur.

Dan laat ‘Keet De Brink’ traditiegetrouw in Rheden de voetballen weer de lucht in knallen tijdens oud & knal. Naast carbid schieten is er veel bier en gezelligheid en een Drive in show van Adje. Wie wil komen kijken wordt sterk geadviseerd om zelf oordoppen mee te nemen.

Minder vuurwerkpunten

Naast carbid kunnen we dit jaar ook weer vuurwerk afsteken, ook al wordt het steeds minder populair. Ook zijn er dit jaar minder verkooppunten voor consumentenvuurwerk. In vijf jaar tijd is dit met 20% verminderd. Toch verwachten Gelderse Omgevingsdiensten dat er méér vuurwerk wordt verkocht.

In de gemeente Rheden zijn dit jaar drie grote verkooppunten te vinden waar Categorie 2-vuurwerk mag worden verkocht. Dit jaar hebben drie bedrijven een vergunning gekregen om vuurwerk te verkopen op 29, 30 en 31 december. Dit zijn de Gelderse vuurwerkhal aan de Spankerenseweg in Dieren. En in Velp zijn dat Veldman Sport aan de Rozendaalselaan en de Gelderse IJzerhandel op de Hoofdstraat.