Houtoogstexcursie in het Rozendaalse bos

Rozendaalse Veld. Foto: Martin Slijper

– Inwoners van Rozendaal staan heel dicht bij de natuur. Eén van de gebieden die grenst aan het dorp is het Rozendaalse bos. Staatsbosbeheer heeft naar aanleiding van de boswerkzaamheden in het Rozendaalse Bos in 2020 verschillende vragen ontvangen. En daarom wil Staatsbosbeheer de Rozendalers graag hierover informeren.

Op vrijdag 16 december van 15.00 tot 17.00 organiseert Staatsbosbeheer daarom een houtoogstexcursie in het Rozendaals bos. Tijdens de excursie vertellen ze alles over de boswerkzaamheden.

Ze vertellen bijvoorbeeld waarom ze hout oogsten uit het bos en wat betekenen de stippen die op de bomen staan? Daarnaast vertellen ze wat blessen is en hoe de werkzaamheden worden voorbereid? Aanmelden is noodzakelijk en kan via veluwe@staatsbosbeheer.nl.