Inwoners van Ellecom en de Steeg plaatsen 1.000 kaarsjes op het water

Jaap Stuiver (links) en Rob Hofland (rechts). Foto: Jaap Stuiver

– In het parkje aan de Buitensingel in Ellecom staat een wensboom. Ieder jaar rond Kerst en Oud en Nieuw schrijven wandelaars hun, vaak persoonlijke, wensen op rode en witte linten en hangen deze in de boom.

Initiatiefnemer Jaap Stuiver richtte samen met enkele vrienden, ‘Nabuurschap Ellecom – de Steeg’ op. Zij willen met kleine activiteiten bijdragen aan de onderlinge band en het gemeenschapsgevoel tussen inwoners van beide dorpen die nauwelijks 1 km uit elkaar liggen.

Tijdens de koude dagen bezorgen zij 1.000 walnoot kaarsjes bij veel inwoners van Ellecom en de Steeg. Met de uitnodiging om dit kaarsje op woensdag 21 december vanaf 15.30 uur in het water te laten in het parkje aan de Buitensingel in Ellecom.

Jaap Stuiver: “Al die lichtjes op het water zijn samen een symbool van goede wensen voor alle mensen. Daarnaast is er warme chocolademelk en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom.”