Stille tocht voor omgekomen Angelique: ‘Ze was een prachtmens’

Zo'n tien mensen liepen zaterdag een stille tocht voor Angelique Vos. Foto: Omroep Gelderland

– Een groep van zo’n tien mensen heeft zaterdag een stille tocht gelopen ter nagedachtenis aan Angelique Vos. Twee weken geleden kwam de Arnhemse om het leven bij een brand in haar appartementencomplex in Arnhem-Zuid.

De groep verzamelt zich deze middag bij de ingang van het CBR in Arnhem, waar Angelique als rij-instructeur vaak kwam. Samen lopen ze langs verschillende plekken in de buurt waar het slachtoffer woonde en leefde. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is er ook. Hij komt de aanwezigen een hart onder de riem steken en brengt hen zijn condoleances over.

Samen het verlies verwerken

“Ik vind deze stille tocht een heel goed initiatief. Hiermee steunen mensen elkaar en verwerken ze het grote verlies samen. Ik heb de afgelopen dagen gemerkt hoe geliefd Angelique was bij haar leerlingen, buren en de buurt. Ik vind het daarom belangrijk om mee te lopen”, aldus Marcouch. “Het is heel spijtig wanneer iemand op zo’n manier komt te overlijden.”

Uit de familie van Angelique is Silvester van Hagen aanwezig. Andere familieleden ontbreken tijdens de stille tocht. “Ze vinden het erg aangrijpend. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat de stille tocht ook bij de woning stopt”, legt hij uit. Silvester kreeg rijles bij Angelique en werkte ook met haar samen bij het internet-radiostation Radio247 in Rheden. “Het was met haar altijd lachen, gieren, brullen”, zegt hij. “Ik vond het ook belangrijk om hier bij te zijn. Ik wilde toch mijn allerlaatste eer aan haar bewijzen. Dat hoeft misschien niet, maar ik doe het toch. Dan kan ik nog met stille gedachten terugdenken aan hoe vrolijk ze altijd was.”

‘Ze was een prachtmens’

Een collega-rijschoolhouder is ook present. “Angelique stond altijd klaar voor een praatje, was altijd gezellig. Het was een enorme schok dat ze omkwam, voor ons allemaal”, zegt ze. “Ik heb nog een bosje bloemen op haar lesauto gelegd. Ze was een prachtmens. Als ik in haar straat boodschappen ging doen, zat ze wel eens gezellig te kletsen in een cafeetje. Ja, echt een mooi mens. Ik ben gekomen om mijn laatste eer te bewijzen aan een mooie vrouw. Daarom loop ik mee, om toch stil te staan bij de geliefde collega die ze was.”

Vrijdag, een dag voor de stille tocht, bracht het Openbaar Ministerie naar buiten dat de flatbrand een noodlottig ongeval was. Ook liet het OM weten dat kort na de brand een 52-jarige man uit Arnhem werd aangehouden. Na verhoor mocht hij weer gaan: uit onderzoek bleek dat hij niet betrokken was bij de brand die de bewoonster het leven kostte. De man geldt dan ook niet meer als verdachte.

Bekijk beelden van de stille tocht: