‘Bankmedewerker’ besteelt vrouw (87) van foto’s overleden man en zoon

Deze man stortte een vrouw diep in de ellende. Foto: politie/Plaats Delict

– Een hoogbejaarde vrouw (87) uit Velp zit in zak en as. Een oplichter pakte haar sieraden af, zogenaamd om die te taxeren. Het slachtoffer is onder meer een medaillon kwijt met daarin foto’s van haar overleden man en zoon.

De oplichter waarnaar de politie op zoek is, deed zich voor als bankmedewerker. Hij probeerde bij het slachtoffer meerdere keren een rekening te openen, vroeg ook meerdere keren om haar pincode, maar dat plan mislukte.

De man had echter wel het vertrouwen van de hoogbejaarde vrouw gewonnen. Hij peuterde sieraden los en hij vertelde dat hij die zou taxeren. De man ging weg en de vrouw heeft haar kleinoden nooit teruggezien.

Vrouw slaapt slecht

De verdwenen sieraden zijn voor de Velpse van onschatbare waarde. De dader nam twee trouwringen mee en een schakelketting met een medaillon met daarin foto’s van haar overleden man en zoon.

Het slachtoffer zit er sindsdien helemaal doorheen. Ze slaapt slecht, en ziet telkens het gezicht van haar oplichter voor zich. Ze schaamt zich en is afgevallen.

Wie denkt de politie te kunnen helpen, kan een tipformulier invullen.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2022463334.