Open dag bij scholengemeenschap Het Rhedens in Rozendaal en Dieren

Het Rhedens Rozendaal . Foto: Martin Slijper

– Scholengemeenschap Het Rhedens zet zaterdag 28 januari van 09.30 tot 13.30 uur haar deuren open voor de jaarlijkse open dag. Toekomstige leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen op de drie locaties in Dieren en Rozendaal.

Tijdens de open dag op de drie vestigingen zijn er diverse voorlichtingsrondes en demonstraties. Gedurende de dag worden er optredens verzorgd en kan men deelnemen aan activiteiten en workshops.

Het Rhedens De Tender – praktijkonderwijs

Het Rhedens De Tender geeft modern praktijkonderwijs op maat, voor leerlingen die vooral leren door te doen. Het biedt een groot aantal praktijkvakken en vakopleidingen aan: horeca, groen, techniek, dienstverlening & zorg, logistiek en verkoop. Tijdens de open dag kun je vragen stellen en zelf praktisch aan de slag gaan. Ook wordt er informatie gegeven over de leerroute pro/vmbo-basis, voor leerlingen bij wie het nog niet duidelijk is of praktijkonderwijs of vmbo-basis het beste past.

Het Rhedens Dieren – vmbo, havo, vwo

Het Rhedens Dieren heeft veel opleidingen in huis. Tijdens de open dag wijzen leerlingen en medewerkers je de weg door de school. Zij vertellen over de vele vakken en projecten, zoals Science en het Toekomstlab. Ook is er uitleg over de keuzeclinics, waarin leerlingen hun talenten kunnen ontdekken bij onder andere sterrenkunde, vloggen, robotica, koken en Cambridge English. Alle vmbo-praktijkafdelingen zetten hun deuren open en je kunt van alles te weten komen over maatwerk in de havo/vwo bovenbouw.

Het Rhedens Rozendaal – havo, atheneum, gymnasium

Op Het Rhedens Rozendaal vertellen leerlingen en medewerkers over maatwerk, zoals de mogelijkheid voor leerlingen om keuze-uren te kiezen, waarmee je naast basislessen ongeveer 1/3 van het rooster zelf kiest. Onderdeel van de keuze-uren zijn Studium Generale-uren zoals Chinees, digitale beeldbewerking, popmuziek en wiskunde D. De bezoeker komt onder andere alles te weten over de vakken filosofie, technologie en formeel denken, waarbij je leert om kritisch na te denken, te reflecteren en onderzoekend te leren.