Paul Hofman mag van Rhedense raad buiten de gemeente Rheden wonen

Paul Hofman. Foto: Martin Slijper

– Paul Hofman, sinds de zomer van 2022 wethouder in de gemeente Rheden, mag van de Rhedense raad buiten de gemeente Rheden blijven wonen. Dat bevestigd een woordvoerder van de gemeente Rheden aan Studio Rheden.

Hofman woonde bij zijn aanstelling met zijn gezin in Drempt. Na zijn aanstelling heeft hij aangegeven liever in Drempt te blijven wonen. En daar heeft hij inmiddels ontheffing voor gekregen.

Buiten de stad wonen

“Rheden is weliswaar niet zijn woonplaats, maar wel al jaren zijn woonomgeving”, zo vertelt een woordvoerder. “Gezien de nabijheid van zijn woning en zijn gezinssituatie (drie jonge kinderen en een vrouw die een atelier aan huis heeft), zal Paul Hofman de gemeenteraad voor de hele periode (jaarlijks) dispensatie vragen van de woonplaatsvereiste. Een meerderheid van de raad heeft aangegeven hier geen moeite mee te hebben.”

Paul Hofman – Foto: Martin Slijper