Voormalig burgemeester Petra van Wingerden maakt comeback op tv

Petra van Wingerden. Foto: Still NPO

– Voormalig burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden was maandagavond te zien in de kennisquiz ‘Per Seconde Wijzer’ om de strijd met de klok aan te gaan. Ze moest binnen 200 seconden vier vragen beantwoorden.

Deze vier vragen gingen over de categorie ‘Tegenwoordige Tijd’. En dat ging haar goed af en daarom is ze dinsdag weer te gast.

Van Wingerden

Van Wingerden uit Velp begon haar carrière als docente Engels. Na 21 jaar werd ze in 1994 wethouder in de gemeente Borsele. En daarna burgemeester van Groenlo.

Gemeente Rheden

Vanaf 1 juli 2004 was ze ruim 13 jaar burgemeester van Rheden. In maart 2017 gaf ze aan per 1 januari 2018 te stoppen als burgemeester van Rheden. Carol van Eert werd haar opvolger die nu nog steeds burgemeester is in Rheden.

In 2019 werd ze benoemd tot waarnemend burgemeester van Apeldoorn. In dat jaar kreeg ze ook een licht hartinfarct. Eind 2021 was ze nog even waarnemend burgemeester van gemeente Reimerswaal. Daarnaast vervult ze nog steeds diverse nevenfuncties. Zo is zij onder andere nog voorzitter van het Bestuur van Stichting Het Rhedens.

Per seconde wijzer

Per seconde wijzer is elke maandag tot en met vrijdag rond 19.50 uur te zien op NPO 2. Het programma is al sinds 1967 op televisie te zien. Destijds gepresenteerd door Berend Boudewijn en vanaf 1989 door Kees Driehuis en tegenwoordig door Erik Dijkstra. Bekijk aflevering 6 van seizoen 18 van Per Seconde Wijzer hier terug.