RhederArt geeft nieuwe voorstellingen in Petruskerk Spankeren

Wilspamarkt en kerk Spankeren. Foto: Studio Rheden

– RhederArt geeft binnenkort weer een nieuwe voorstelling, maar niet meer in de schouwburgzaal van Theothorne in Dieren. De Dierense vrijwilligersorganisatie moest noodgedwongen afscheid nemen van Theothorne in Dieren. Ze gaan nu verder in de dorpskerk (Petruskerk) in Spankeren.

Cabaretière Dorine Wiersma

Daar zal cabaretière Dorine Wiersma op zaterdag 11 februari optreden. De eerste keer (januari) trad zangeres Katell daar al met succes op voor een goed gevulde en enthousiaste zaal. De voorstelling van Dorine Wiersma begint om 20.00 uur, zo is op rhederart.nl te lezen.

RhederArt wil tot de zomer in de dorpskerk van Spankeren vier cabaretvoorstellingen en drie concerten programmeren. Het trio Los Hermanos Martinez y Morelo (flamenco/jazz) treedt op 19 maart op in de kerk. Singer-songwriter Leonie Meijer is voor april gecontracteerd.

Petruskerk in Spankeren

Het is alweer de tweede keer dat RhederArt gebruik maakt van Stichting Dorpskerk Spankeren. Die stimuleert ook het gebruik van de kerkzaal voor allerlei niet-kerkelijke activiteiten.

Theothorne in Dieren

Tot begin 2020 waren de meeste voorstellingen en concerten van de Dierense vrijwilligersorganisatie RhederArt te zien in de schouwburgzaal van Theothorne in Dieren. Onderhandelingen met eigenaar Henk Reusink van Theothorne over voortzetting van de samenwerking liepen helemaal vast. Recent onderzoek van oud-gedeputeerde Marijke van Haaren leidde zelfs niet tot een oplossing tussen tussen Henk Reusink, RhederArt en Filmhuis Dieren.