Zoektocht naar baasje ‘gruwelijk magere’ poes Splinter

Splinter weegt maar één kilo. Foto: Stichting Poezensnuitjes

– Veel fut zit er niet meer in, in de poes die medewerkers van Stichting Poezensnuitjes deze week vingen in Velp. Het graatmagere beestje bleek na controle nog maar één kilo te wegen. Een zoekactie naar de eigenaar van het beestje heeft nog niets opgeleverd.

De poes dwaalde rond in een loods en zit nu warm en veilig in de opvang. Daar was de schrik groot toen bleek dat het één jaar oude dier slechts één kilo weegt. Een poes van die leeftijd hoort zeker drie kilo te wegen.

‘Skeletje met een velletje’

“Behalve dat ze een skeletje is met een velletje erom, was ze ook uitgedroogd”, schrijft Stichting Poezensnuitjes op Facebook. Het dier, dat diarree had en zelfs kleine stukjes hout uitpoepte, heeft de naam Splinter gekregen.

Splinter geniet van de warmte en knuffels in de opvang en krijgt krachtvoer en medicijnen om aan te sterken. De poes moet volgens de opvang echt een eigenaar hebben gehad, maar die heeft zich sinds de vondst nog niet gemeld.